Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 30 гостей.

Карта сайту

«Діти за мир» - виставка дитячих малюнків з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

Теги: Наш Харків

 Виставка дитячих малюнків під назвою «Діти за мир» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відкрилася сьогодні, 31 травня, у вестибюлі ст. м. «Майдан Конституції». Організатори заходу - Департамент освіти, Департамент культури, Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту - запропонували дітям намалювати малюнки на вільну тему, але практично всі роботи автори присвятили темі миру та підтримці Збройних Сил України. 

   Більше 500 талановитих, креативних, небайдужих юних харків'ян, які знаходяться у місті Харкові, відгукнулося на ініціативу. Ще майже 3000 учасників долучилися до акції у Telegram-каналі «Харків надихає». Школярі намалювати малюнок, який асоціюється у дітей із цим святом, відображає дитячі думки про мир, дружбу, любов до рідного міста та країни. 100 найкращих робіт відкрита для широкого загалу на виставковому майданчику.
   Кожен малюнок – це окрема історія, яка розповідає про емоції, які ховаються в серцях юних харків’ян. У цих мистецьких шедеврах – і спогади, і роздуми, і мрії, і віра, і надії на краще. Дитячі картин говорять без слів, але нікого не залишають байдужими. Вони всі про відданість ідеї миру, захисту та надії на мирне безтурботне майбутнє. І через кожен кольоровий штрих ми бачимо силу, що поселяється в кожному з нас, коли ми об’єднуємося для захисту найціннішого – наших дітей.
   У день відкриття виставки її відвідав Харківський міський голова Ігор Олександрович Терехов. «Раніше, до війни, на таких малюнках були зображені лише гарні дитячі емоції, зелені парки і сквери, усміхнені люди. Але, на жаль, сьогодення - інше, а, відповідно, й малюнки зовсім інші. В них - наше справжнє, напружене, життя. Діти дуже переживають, і своїми роботами вони передають послання світові і просять подарувати їм можливість знову жити під мирним небом. І всі ті, хто можуть вплинути на ситуацію, повинні допомогти малечі втілити цю просту мрію про життя у безпеці в реальність», - зазначив Ігор Терехов.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark