Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 49 гостей.

Карта сайту

Відбувся ХV міський турнір юних істориків

Теги: Турнір юних істориків

 21 жовтня 2023 року в Харкові в очному форматі відбувся ХV міський турнір юних істориків. З огляду на наявну загрозу життю та здоров’ю учасників в умовах прифронтового міста для забезпечення безпеки турнір проводився в приміщеннях «Метрошколи» на станції метро «Перемога».

   Турнір проводився за питаннями, що запропоновані організаційним комітетом Всеукраїнського турніру істориків. В наукових дискусіях учні представляли та обґрунтовували свою точку зору з приводу сучасних подій російсько-української війни та проблематики геноциду українського народу під час Голодомору 1932-1933 років в Україні.
   У турнірі взяли участь 9 команд учнів 9-11-х класів закладів загальної середньої освіти всіх районів міста. 
   Оцінювали змагання вельмишановні члени журі – доктори та кандидати історичних наук, викладачі та аспіранти трьох провідних вишів Харкова: Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 
   Перемогу здобула команда Шевченківського району у складі учнів Харківського академічного ліцею № 45 та Харківських ліцеїв №№ 6, 51, 105, 116. 
   Друге місце поділили команда учнів Харківського ліцею № 152 та збірна команда Салтівського району «SALTSVSKYI KVINTET», до якої увійшли учні Харківської гімназії № 84 та Харківських ліцеїв №№ 3, 141, 124. Третє місце посіли збірна команда Новобаварського району «Архіваріуси» (у складі учнів Харківської гімназії № 137 та Харківських ліцеїв №№ 39, 153, 162) та збірна команда Київського району (у складі учнів Харківського ліцею мистецтв № 133 та Харківських ліцеїв №№ 107, 158, 164).
   Переможцями в особистій першості стали:
   І місце – Бірюкова Олександра (ХГ № 84);
   ІІ місце – Тичкова Діана (ХАЛ № 45), Буханцова Дарʼя (ХЛ № 6), Беженська Поліна (ХЛ №152), Федорова Віра (ХЛ № 124);
   ІІІ місце – Гончаренко Діана (ХЛ №152), Сердюк Антон (ХЛ № 116), Кірічек Віолетта (ХЛ № 46), Сосницька Анастасія (ХЛ № 75), Губар Андрій (ХЛ № 164).
   Особливою відзнакою журі «За найкращу доповідь» нагороджено учня Харківського ліцею № 105 Богомолова Данила.
   Переможці та учасники турніру нагороджені дипломами Департаменту освіти Харківської міської ради та подарунками. 
   Команди-переможниці представлять наше місто на Всеукраїнському турнірі істориків, який відбудеться у м. Чернівцях з 30 жовтня по 3 листопада 2023 року.

   Вітаємо учасників міського турніру юних істориків з перемогами! 
   Дякуємо вчителям, консультантам та батькам! 
   Бажаємо натхнення та нових успіхів!
 

 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark