Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 47 гостей.

Карта сайту

Проведено семінар «Почути голос дитини: культура демократії в дошкіллі»

Теги: Методична робота

 Харківським центром професійного розвитку педагогічних працівників поведено онлайн семінар за темою «Почути голос дитини: культура демократії в дошкіллі». У заході взяли участь близько 100 педагогів закладів дошкільної освіти та методисти центрів освітніх технологій міста Харкова.

   Про важливість створення системи заходів, спрямованих на впровадження елементів демократії в закладах дошкільної освіти, де кожен учасник/учасниця освітнього процесу має право на справедливе ставлення та рівний доступ для повноцінної участі в усіх аспектах життя закладу освіти, у своїй доповіді зазначила Осьмачко О.І., консультант Харківського ЦПР. За допомогою сервісу Mentimeter педагоги визначили найважливіші цінності, які вони формують у дітей дошкільного віку. Учасники вебінару за допомогою дошки Jamboard поділилися світлинами щодо упровадження культури демократії в закладах.
   Гардаш Л.А., вихователь-методист дитячого садочку № 200, розповіла про педагогічні умови формування громадянської компетентності дошкільників засобами різних видів діяльності. 
Про партнерські стосунки між дитячим садочком та родинами вихованців розповіли педагоги закладу дошкільної освіти № 24 Веклич С.П. та Соловйов  В.І.
   З інноваційними освітніми технологіями щодо створення розвивального, предметно-ігрового та мотивуючого до навчання освітнього простору познайомила Гомон Н.В., вихователь-методист закладу дошкільної освіти № 366. Єрмакова О.В. поділилась досвідом щодо впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у практику роботи вихователя.
   Педагоги дитячого садочку № 30 Ємцова Ю.Г. та Олексієнко С.А. висвітлили шляхи формування та розвитку громадянських компетентностей у своїх вихованців. Юлія Григорівна ознайомила учасників семінару з найстародавнішим унікальним миколаївським розписом та провела майстер-клас з малювання його елементів, складання орнаменту.
 

   Фотозвіт.

Перейти вгору Share/Save/Bookmark