Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 67 гостей.

Карта сайту

Харківські школярі почали навчання в облаштованих класах метрополітену

Теги: Загальні

 Урочисто та піднесено віддзвеніло Свято знань в Харкові. Стартував навчальний рік, і почалися шкільні будні. Сьогодні, 4 вересня, о 9-й години ранку пролунав перший дзвоник у метрошколі. Харківська підземка, яка під час російського повномасштабного вторгнення прихистила тисячі містян, тепер стала осередком для занять учнів. 

   60% учнів привезли до станцій метро на спеціальних міських автобусах у супроводі правоохоронців, ще 40% до класів привели батьки самостійно. Щоденно в школярів заплановано по три уроки: читання, математика, письмо та я досліджую світ. Система навчання все ж таки змішана – у метро діти навчаються по 2-3 дні, інші вдома онлайн. Уроки тривають по 30 хвилин для учнів перших та других класів, 40 хвилин – для третіх, 45 хвилин – починаючи з п'ятих.
   У новостворених класах встановлені одинарні парти, дошки та необхідне обладнання. Майже ідеальна шумоізоляція та встановлена система рекуперації повітря. Після другого уроку малі отримують обіди просто в класах. Вони безкоштовні. У меню сьогодні були гамбургери.
   У підземці навчання йде у дві зміни. У першу організовано уроки здебільшого для першокласників. Також є учні 5-8-х класів та навіть один клас випускників. У мерії кажуть, за вихідні «дозбирали» ще один клас, у резерві ще сім. 
   «Зараз ми маємо 61 клас. Останній сформували цими вихідними. В метрошколі сьогодні навчається понад тисяча дітей. Навчальний процес розпочався так, як і планували. У кожному класі, крім учителя та учнів, є помічники вчителя та психологи. Також обладнані медичні кабінети, туалети, ігрові майданчики. Батьки дали свою згоду на навчання дітей у метрополітені в заявках особливого зразка», – наголосив Ігор Терехов. Харківський міський голова особисто завітав на шкільні уроки та  привітав школярів з початком занять  на двох станціях метро. 
   Дітей у метрошколі не залишають самих, розважають на перервах, супроводжують за потребою у вбиральню. По завершенні навчання школярів виводять до автобусів, які доправлять їх до опорних шкіл. Там їх чекають батьки.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark