Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 42 гостя.

Карта сайту

Заняття для практичних психологів, що працюватимуть з дітьми в метро

Теги: Загальні

 У Харкові розпочалося офлайн-навчання школярів у приміщеннях станцій метрополітену. Розуміємо, що першочерговим завданням освітянської спільноти на сьогоднішній день є надання невідкладної допомоги та психологічної підтримки дітям, щоб допомогти їм впоратися зі стресом від війни, відчути себе у безпеці. Незважаючи на масштабність і складність проблеми, система освіти Харкова має у своєму розпорядженні можливості для її вирішення - разом з вчителями зі школярами будуть працювати практичні психологи.

   01 вересня 2023 року координаційним центром психологічної служби системи освіти міста Харкова для психологів, які будуть здійснювати супровід освітнього процесу в метро, проведено практичне заняття. Свій професійний рівень підвищували 31 практичний психолог. Тренери ознайомили присутніх із науково-теоретичними аспектами надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу, які перебувають у нових умовах навчання. Учасники обговорили причини, прояви та наслідки пережитих стресових ситуацій, принципи роботи з дітьми, які перебувають у стресі.
   У практичній частині заняття учасники зустрічі відпрацювали навички використання засобів збереження, зміцнення та відновлення психологічного здоров’я дітей. Використані вправи «Тік-так», «Чавимо мандарини», «Дракоша ловить свій хвіст», «Оплески» сприяли формуванню системи дій щодо їхньої психологічної підтримки. 
   Практичні психологи підвищили компетентність та поглибили знання щодо базових принципів роботи з дітьми, що зазнали травм війни. 
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark