Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 51 гость.

Карта сайту

Вітаємо педагогічні колективи Харкова ‒ учасників ХV виставки «Сучасні заклади освіти» з нагородами!

Теги: Загальні

 15-та виставка «Сучасні заклади освіти» яка завершилася 29 березня, об’єднала широку освітню та наукову громадськість задля демонстрації власних досягнень і напрацювань, нових підходів у застосуванні цифрових технологій, у забезпеченні медійної грамотності, обміну досвідом, пошуку дієвих рішень щодо розвитку освіти й науки в умовах глобалізаційних викликів, обговорення нагальних питань реформування освіти. Актуальні питання модернізації змісту освіти, формування і утвердження української національної та громадянської ідентичності, створення безпечного фізичного й психологічного середовища тощо стали предметом професійного обговорення. 

   Тематичні заходи виставки: конференції, презентації, семінари, тренінги, педагогічні коучинги, освітні воркшопи, майстер-класи відбулися в онлайн-режимі.
   До виставки доєдналися й заклади освіти Холодногірського району міста:  колектив ліцею № 87 представив на виставку свій досвід у розвитку STEM-освіти, а педагоги ліцею № 13 та початкової школи № 171 поділилися досвідом організації безпечного освітнього простору для  забезпечення якості освіти.
   Харківський ліцей № 87 є сучасним закладом загальної середньої освіти. Авторська концепція єдиного STEM-середовища ліцею сприяє формуванню мотивації до дослідницької діяльності та розвитку критичного мислення. Шляхом активного залучення до різноманітних дослідницьких проєктів здобувачі освіти набувають практичного досвіду й усвідомлюють важливість науки в житті людини. STEM-освіта спрямована на розвиток ключових компетентностей, таких як критичне мислення, співпраця, розв’язання проблем, комунікація та технічна грамотність.
   Робота освітян закладу відзначена найвищою нагородою в номінації «Інноваційна й наукова діяльність».

Створення безпечного освітнього середовища як умови формування успішної особистості під час дистанційного навчання в період воєнного часу є надважливим завданням для Харківського ліцею № 13. Запропоновано модель реалізації створення безпечного освітнього середовища й розкрито напрями реалізації безпечного освітнього середовища в закладі як фактору розвитку особистості здобувача освіти та педагогічного працівника; сприяння розвитку життєвих компетентностей здобувачів освіти, особливо в період воєнного стану.
   У номінації «Безпечний освітній простір як чинник забезпечення якості освіти» ліцей відзначений золотою медаллю.
   Харківська початкова школа № 171 також взяла участь у виставці. В умовах воєнного стану в школі створено безпечне освітнє середовище: облаштовано шкільне укриття, клас безпеки, навчальні приміщення, пункт незламності, функціонує пункт харчування. Усі питання, що об’єднує організація безпечного освітнього простору в школі, – одне з найголовніших завдань для закладу освіти сьогодні.
   Педагоги відзначені срібною медаллю в номінації «Безпечний освітній простір як чинник забезпечення якості освіти».
   Попри випробування, які випали на долю України й кожного українця, виставка є унікальною подією в освітянському просторі. Вітаємо освітян Харкова з заслуженими нагородами та пишаємося їхніми успіхами!
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark