Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 37 гостей.

Карта сайту

Семінар для новопризначених керівників закладів загальної середньої освіти міста

Теги: Загальні

 25 квітня 2024 року Департаментом освіти та Харківським центром професійного розвитку педагогічних працівників проведено чергове заняття постійно діючого семінару для новопризначених керівників шкіл Харкова «Основи управління закладом загальної середньої освіти» за темою «Управлінська діяльність керівника щодо системного здійснення заходів зі збереження психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в школі в умовах воєнного стану».

   Метою зустрічі визначено розвиток управлінської компетентності керівників закладів освіти міста шляхом розкриття сутності психологічної теорії та ефективної практики створення умов для охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах війни та постконфліктного періоду.    
   На початку засідання директором Харківського ЦПР Дуловою А.С. ознайомлено присутніх із низкою проведених заходів щодо реалізації  проєкту Департаменту освіти «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни» та визначено основні завдання семінару.
   У якості спікерів на захід запрошено членів Координаційного центру психологічної служби системи освіти Харкова, які ознайомили керівників шкіл зі структурою багаторівневої моделі надання психосоціальної підтримки (за пірамідою інтервенцій з охорони ПЗПСП) Міжвідомчого постійного комітету (MПK) та порядком інтеграції послуг з охорони ПЗПСП на різних рівнях реалізації освітнього процесу; висвітлили ролі суб’єктів освіти в наданні послуг із ПЗПСП з метою створення психологічно комфортного освітнього середовища для всіх здобувачів освіти та переконували в необхідності проведення заходів у закладі освіти з надання психосоціальної підтримки всім учасникам освітнього процесу.
   Семінар-тренінг складався з теоретичної та практичної частин, керівникам запропоноване вхідне діагностування, перегляд відеороликів, роботу в групах, різноманітні вправи та техніки, що мали на меті розвиток компетентностей керівників шкіл.
   Фахівець Харківського ІРЦ № 1 провела екскурсію по закладу, на базі якого відбувся семінар, та ознайомила слухачів з послугами, що надає Центр, та роботою онлайн-груп екстреної психологічної допомоги учасникам освітнього процесу, що організована фахівцями ІРЦ. 
   Учасники семінару поглибили свої знання з питань створення умов для охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах війни, ознайомилися з нормативними документами з теми, особливостями діяльності шкільних психологів та соціальних педагогів, обговорили проблемні питання.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark