Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 34 гостя.

Карта сайту

І Всеукраїнський з'їзд педагогічних працівників дошкільної освіти

Теги: Загальні

5 листопада 2010 року, вперше за 19 років незалежності України, в Києві відбувся І Всеукраїнський з’їзд педагогічних працівників дошкільної освіти.
   Головував на з’їзді Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. У вступному слові до учасників заходу Міністр наголосив, що «ніколи ще проблеми дошкільної освіти не мали такого визнання». У роботі з’їзду взяли участь більше 1300 представників з усіх областей та регіонів України, в тому числі 50 делегатів від Харківської області, з них 17 – з м. Харкова (фотозвіт).
Президент України Віктор Янукович у вітальному листі до учасників І Всеукраїнського з’їзду назвав дошкілля «фундаментом сучасної системи безперервної освіти» і закликав зробити його міцним і надійним.
   Бурхливими оплесками делегати з’їзду зустріли повідомлення Дмитра Табачника про підписання наказу про затвердження нового типового штатного розпису для дошкільних закладів. «Типовими штатами дошкільних закладів, затверджених ще у 1971 році, штатні одиниці лікаря, медичної сестри та сестри з дієтичного харчування, практичного психолога, соціального педагога, інструктора з фізичної культури, керівника гурткової роботи взагалі не передбачені. Відтепер вони всі є у нових штатних нормативах», - зазначив Міністр. 
Від харківської делегації на з’їзді виступила завідуюча ДНЗ №399 м. Харкова Олешко Т.О., яка ознайомила присутніх з досягненнями освітян Харківщини та підняла найбільш гострі питання розвитку дошкільної освітньої сфери.
   Одним з найважливіших питань з’їзду стало винесення на розгляд делегатів Державної програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки, яка передбачає розроблення механізму розвитку дошкільної освіти та його впровадження в практику.

Матеріали з’їзду.
 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark