Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 6 гостей.

Карта сайту

Харківський школяр став переможцем Міжнародної олімпіади з астрономії.

Теги: Загальні

Учень Харківського навчально-виховного комплексу № 45 «Академічна гімназія» Гулін Всеволод отримав бронзову медаль на ХVI Міжнародній олімпіаді з астрономії, що проходила з 22 по 30 вересня у м. Алмати (Казахстан).

В олімпіаді взяли участь понад 90 школярів із 19 країн світу. Україну на олімпіаді представляли 5 учнів, які вибороли одну золоту, одну срібну та дві бронзові медалі.

Для успішного виступу на Міжнародній олімпіаді з астрономії учню 11 класу Всеволоду Гуліну знадобилися не тільки знання з астрономії, але й фізики, математики, інформатики та хімії.

Конкурсна програма астрономічної олімпіади складалася з трьох турів. У теоретичному турі юні астрономи вирішували завдання, що охоплювали не менше чотирьох областей астрономії, були розраховані на високий рівень додаткової освіти та знання космічних аспектів фізики. Тур спостережень  був розрахований на знання зоряного неба, а в ході практичного туру перевірялись уміння обробляти отриману в обсерваторії інформацію, яка пов’язана з науковими дослідженнями.

Вітаємо Всеволода з перемогою та бажаємо йому натхнення, успіхів і нових перемог.

Перейти вгору Share/Save/Bookmark