Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 45 гостей.

Карта сайту

Прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни

Теги: Загальні

14 серпня 2014 року у прес-центрі Харківської міської ради відбулася прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни, на якій були розглянуті питання організованого початку нового 2014/2015 навчального року.

Ольга Іванівна зазначила, що у 2014/2015 навчальному році в дошкільних та шкільних навчальних закладах міста Харкова будуть навчатися 155 тис. дітей. Цього року на свято 1 вересня прийде 12,5 тис. першокласників та 6 тис. випускників 11-их класів.

У дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади міста зараховано 844 дитини з Донецької та Луганської областей, а також 45 дітей з Криму, які тимчасово проживають на території м. Харкова. Питання прийняття дітей із зони АТО в навчальні заклади м. Харкова перебувають на особливому контролі.

I семестр навчального року розпочнеться 1 вересня та триватиме до 26 грудня, II - з 12 січня до 29 або 30 травня.

Ольга Іванівна повідомила, що з вересня по травень 104 тис. школярів проходили поглиблені медогляди. Дітей обстежували хірурги, лори, кардіологи, офтальмологи, дитячі гінекологи. За результатами оглядів з'ясувалося, що всього в м. Харкові 36% повністю здорових школярів, більш 30% були поставлені на диспансерний облік, а 25% - направлені на дообстеження в поліклініки та лікарні міста. На першому місці серед дитячих захворювань виявилися хвороби зору, на другому - серця та кровообігу, на третьому - захворювання нервової системи.

Перейти вгору Share/Save/Bookmark