Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 10 гостей.

Карта сайту

Засідання круглого столу з питань інклюзивної освіти

Теги: Загальні

 28 лютого, на базі загальноосвітньої школи № 124 відбулось засідання круглого столу з питань інклюзивної освіти, у якому взяли участь представники Департаментів освіти та охорони здоров'я, міської батьківської ради, Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру, Харківської обласної психолого-медико-педагогічної консультації, профільних вищих навчальних закладів та педагоги міста.

  Директор Департаменту освіти Ольга Іванівна Деменко, зазначила, що тема інклюзивної освіти в Україні важлива і актуальна, але для Харкова вона не є новою. Ще у 2010 році загальноосвітня школа № 124 прийняла першу дитину, яка пересувалась на візку. На сьогодні у закладі навчається 20 учнів з особливими потребами, вісім з них – це діти на візках. Вже три роки в Немишлянському районі працює школа для дітей з проблемами мовлення. Ольга Іванівна повідомила, що в планах міста – визначити опорні школи в кожному районі і створити в них класи з інклюзивним навчанням. 
  Учасники засідання обговорили шляхи створення толерантного середовища для дітей з особливими потребами, умови щодо їх соціалізації, питання з підготовки фахівців – логопедів, дефектологів, психологів.
 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark