Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 47 гостей.

Карта сайту

Прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни

Теги: Загальні

 19 травня 2017 року в прес-центрі Харківської міської ради відбулася прес-конференція директора Департаменту освіти Деменко Ольги Іванівни, на якій було розглянуто питання щодо закінчення 2016/2017 навчального року, проведення ЗНО у 2017 році, результатів участі школярів м. Харкові в інтелектуальних та творчих змаганнях, проведення військово-спортивної гри «Патріот» та підготовки до оздоровчої кампанії.

   26 травня пролунає останній дзвоник для 118 тисяч учнів 206 харківських шкіл. Учні 9 класів отримають документи про базову середню освіту 9 червня. Випускні вечори, під час яких 6395 учням будуть вручені атестати про повну загальну середню освіту, будуть проведені в харківських школах 24 червня.  
   2017 року абітурієнти мають змогу пройти тестування з 12-ти предметів: з української мови та літератуи, іспанської, німецької, французької, англійської та російської мов, математики, фізики, історії України, біології, географії та хімії. Основна сесія ЗНО триватиме з 23 травня по 16 червня. Тест з української мови та літератури - обов'язковий для всіх випускників: як для тих, хто вступає до вишів, так і для інших одинадцятикласників, оскільки результати цього тесту зараховуються в школах як результати державної підсумкової атестації, другий тест, який зараховується як випускний іспит, - математика або історія (на вибір учня), третій - з будь-якого предмету на вибір школяра. 
   Харківські школярі за підсумками 2016⁄2017 навчального року показали високі результати на предметних олімпіадах та турнірах усіх рівнів. «Харкову і області вдається утримувати першість у країні з інтелектуальних змагань. Ми маємо ще більшу кількість перемог на всеукраїнських турнірах, нам вдалося отримати перемоги й міжнародного рівня. Особливо хочеться відзначити досягнення школярок, які представляли Харків на Європейській математичній олімпіаді. Завдяки їхній перемозі Україна посіла перше місце серед європейських команд, поступившись тільки команді США, яка брала участь поза конкурсом», - повідомила Ольга Деменко.
   З метою популяризації здорового способу життя, підвищення інтересу до служби у Збройних Силах України, розвитку фізичних, морально-психологічних і вольових якостей у допризовної молоді 20 та 21 травня проведено військово-спортивну гру «Патріот». До підготовки та проведення залучено військкомати, Харківський національний університет повітряних сил ім. І. Кожедуба, громадські організації, котрі активно співпрацюють із закладами освіти з питань патріотичного виховання.
   У 2017 році 30 тисяч школярів зможуть відпочити в таборах, що будуть організовані влітку на базі шкільних навчальних закладів міста. Як і в попередні роки, оздоровча кампанія триватиме з 29 травня по 16 червня. 20 % усіх дітей відпочиватимуть у пришкільних таборах безкоштовно. Серед них - діти-сироти, діти учасників АТО, школярі, які досягли високих результатів у навчанні та спорті та інші. Вдосконалять навички спілкування іноземними мовами у 119 літніх мовних таборах 6 тисяч школярів.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark