Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 11 гостей.

Карта сайту

Харківський школяр став переможцем Міжнародної хімічної олімпіади

Теги: Загальні

 Випускник Харківського ліцею № 89 Коломієць Олександр отримав бронзову медаль на 49-й Міжнародній хімічній олімпіаді, що проходила з 6 по 15 липня в м. Бангкок (Таїланд). 

  В олімпіаді взяли участь 297 школярів із 76 країн світу. Україну на олімпіаді представляли 4 учні, які вибороли три срібні та одну бронзову медалі.
   Олімпіада проходила у два тури: 9 липня відбувся практичний тур, а 11 липня – теоретичний. У вільний від змагань час учасники ознайомились з природою, культурою та традиціями Таїланду, відвідали унікальні історичні об’єкти країни, плавучий ринок та органічну ферм. 
   Коломієць Олександр у цьому році вже вдруге став переможцем міжнародних учнівських змагань. У квітні він отримав срібну медаль 51-ої Міжнародної Менделєєвської олімпіади школярів із хімії.
   Щиро вітаємо Олександра та його наставників з перемогою! Бажаємо натхнення, успіхів і нових перемог!

   Для довідки.
   Перша Міжнародна олімпіада з хімії була ініційована в колишній Чехословаччині та відбулася в Празі з 18 по 21 червня 1968 року. Метою олімпіади є стимулювання інтересу молоді до хімії, укріплення дружби молодих людей із різних країн, сприяння міжнародній співпраці та взаєморозумінню. З 1994 року Україна представлена на олімпіаді окремою командою. Учасники повинні продемонструвати теоретичні знання та практичні навики з органічної, неорганічної, фізичної, аналітичної хімії, біохімії, спектроскопії.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark