Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 42 гостя.

Карта сайту

Підготовка до нового навчального року

Теги: Загальні

 Напередодні навчального року питанню матеріально-технічної бази шкіл приділяється особлива увага.

   У новому 2017/2018 навчальному році буде відкрито 45 нових груп у дитячих садках Харкова. Це дасть можливість створити в дошкільних установах додатково понад 1 тис. нових місць. У всіх групах виконають капітальний ремонт, закуплять нові меблі, обладнання, м'який інвентар.
   Дев'ять нових груп відкриють в Харкові за рахунок коштів Дитячого фонду «UNICEF». Нові групи створять у діючих дошкільних установах і в п'яти нових, які відкриють у Харкові цього року. Так, у місті почнуть працювати чотири дитячих садки (два в Немишлянському районі і по одному в Новобаварському і Слобідському), а також нові дошкільні групи на базі школи № 106, яка реорганізована в навчально-виховний комплекс.
   За кошти міського бюджету в харківських школах цього року замінили 3 тис. вікон, практично завершено ремонт 168 покрівель та 64 інженерних систем, буде відкрито 15 нових шкільних стадіонів.
   Придбано спеціалізовані кабінети природничо-математичного циклу: спеціалізований кабінет з фізики відкриють у фізико-математичному ліцеї № 27, з математики ‒ у гімназії № 55, з хімії ‒ у ліцеї № 173, з біології ‒ у гімназії №116.
   У двох школах з'являться електронні тири для практичного навчання з предмету «Захист Вітчизни».
   У ХЗОШ № 31 Московського району, ХЗОШ № 100 Київського району та ХЗОШ № 105 Шевченківського району в новому навчальному році відкриють класи для дітей з особливими потребами. За кошти міського бюджету в них проведуть додаткові роботи з благоустрою, закуплять меблі й створять необхідні умови для особливих дітей.
   У Харківській гімназії № 12 з 1 вересня почнуть навчання дітей за програмою Нової української школи. На рівні уряду в Україні вибрали кілька шкіл, які в якості експерименту почнуть навчання за новою програмою. Повністю на 12-річне навчання школярі перейдуть з 1 вересня 2018 року. А до цього часу навчальні заклади на своєму прикладі покажуть, як працює система.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark