Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 43 гостя.

Карта сайту

Відбувся ХІ міський турнір юних винахідників і раціоналізаторів

Теги: Загальні

 21 жовтня 2017 року в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбувся ХІ міський турнір юних  винахідників і раціоналізаторів, учасниками якого стали 12 учнівських команд з усіх районів міста. Це змагання об’єднало талановитих учнів харківських шкіл, що цікавляться фізикою та іншими точними науками, освоїли ази патентної справи і вміють аргументовано доносити власну думку.

  Турнір проводився Департаментом освіти Харківської міської ради спільно з Центром до університетської освіти і кар’єри Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова. До складу журі входили науковці, викладачі й студенти Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова.
   Схему турнірних змагань було визначено за результатами жеребкування. Командні бої між винахідниками, патентознавцями та технологами проводились у два тури в чотирьох групах. Під час турніру юні винахідники і раціоналізатори представили власні ідеї щодо розробки різноманітних пристроїв, таких як: імітатор присутності господарів, пристрій з локації велосипедистів та пішоходів, зволожувач та очищувач повітря в кімнаті, відлякувач синиць, безпечний столик для ноутбука, антипідгорач, пристрій для контролю відстані при читанні та інші.
   Після турнірних змагань для учасників турніру співробітниками Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова та Студенським сенатом були організовані екскурсії до сучасних лабораторій, що розташовані на кафедрах систем електропостачання і електроспоживання міст та світлотехніки і джерел світла.
   Спільним рішенням оргкомітету та журі визначені переможці в особистому та командному заліках. 
   Перше місце поділили збірна команда Шевченківського району «Спектр» (ХЗОШ № 150, ХНВК № 45 «АГ») та команда Харківської гімназії № 47. 
   Дипломом ІІ ступеня нагороджено збірні команди Слобідського району «Імпульс» (ХЗОШ № 151, ХГ № 46 ім. М.В.Ломоносова, 82, ХПСШ «Харківський колегіум») та Шевченківського району (ХГ № 116, ХЛ № 89). 
   ІІІ місце посіли збірні команди: Індустріального району «Пульсар» (ХСШ №№ 80, 119, 155, ХЗОШ №№ 157,168), Київського району (ХТЛ № 9, ХЗОШ №№164, 100, ХСШ № 17, ХГ № 55), Московського району «Ветор» (ХЗОШ №№ 122, 143, ХГ № 144, ХСШ № 156). 
   В особистому заліку найбільшу кількість балів отримав учень 11 класу Харківської приватної спеціалізованої школи «Харківський колегіум» Морозов Єгор.
   Друге місце посіли: Гриценко Михайло (ХЗОШ № 150), Гончаренко Євгенія (ХЗОШ № 143), Усіченко Владислав (ХЛ № 89). 
   Третє місце в особистому заліку вибороли: Ковальов Павло (ХНВК № 45 «Академічна гімназія»), Ясінський Ярослав (ХСШ № 80).
   Переможці турніру нагороджені Дипломами Департаменту освіти Харківської міської ради та цінними подарунками. 
   Кращі юні винахідники Харкова представлятимуть наше місто на Всеукраїнському турнірі, що відбудеться у місті Києві з 04 до 09 листопада 2017 року.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark