Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 13 гостей.

Карта сайту

Свято останнього дзвоника в закладах загальної середньої освіти Харкова

Теги: Загальні

  25 травня у всіх закладах загальної середньої освіти Харкова пролунав останній дзвоник. Учасниками святкових лінійок стали 120 тисяч школярів.

  Найбільш хвилюючим і урочистим це свято стало для випускників: цього року зі шкіл міста випускається понад 10 тисяч дев'ятикласників і 6,5 тисяч учнів 11-х класів.

  Почесним гостем спеціалізованих шкіл № 80 та № 119 став Харківський міський голова Геннадій Адольфович Кернес. Він особисто привітав учнів, учителів та батьків із закінченням навчального року: «Дорогі випускники, школярі, батьки! Я розумію, як ви чекали на цей день. Ви хвилюєтеся, оскільки не знаєте, що чекає попереду. А я впевнений, що на вас чекають тільки перемоги, досягнення та щаслива дорога. Цей останній дзвінок ‒ це один з етапів вашого життя. Хочу, щоб ви не забували своїх учителів, які вклали у вас всю свою душу і свої знання. Я бажаю вам успіху, цілеспрямованості, натхнення, щоб всі ваші мрії здійснювалися. Щастя, божої благодаті та мирного неба над головою».

  Спілкуючись з батьками, Геннадій Адольфович повідомив, що в більшості шкіл найближчим часом відкриються літні табори. Також на канікулах стартують заплановані роботи з оновлення стадіонів і ремонту будівель. Він зробив акцент на забезпеченні безпеки: продовжиться установка відеоспостереження та пожежних сигналізацій, у рамках проекту «Безпечна школа» уже з нового навчального року всі загальноосвітні заклади міста будуть взяті під охорону за рахунок коштів міського бюджету.

   Перший заступник Харківського міського голови Ігор Олександрович Терехов привітав зі святом учителів, батьків і учнів школярів гімназії № 43 та загальноосвітньої школи № 138. Звертаючись до випускників, він зазначив: «Для більшості з вас сьогодні починаються довгоочікувані канікули. Я впевнений, що ваші батьки, ваші вчителі зроблять все можливе, щоб ви добре відпочили і з новими силами, радісні і веселі 1-го вересня прийшли сюди, щоб знову отримувати знання. Нашим випускникам я бажаю досягти в житті дуже багато всього і зробити так, щоб наш Харків став ще кращим. Бажаю всім міцного здоров'я, щастя, успіхів, благополуччя й миру».

  Також він додав, що, поки діти будуть відпочивати, у школах виконають ремонт, закуплять нові меблі, комп'ютери, обладнають навчальні кабінети. Зокрема, у гімназії № 43 планують модернізувати кабінет фізики, щоб діти за допомогою сучасних приладів могли проводити практичні заняття. 

  Урочисті лінійки в школах відвідали заступники та радники Харківського міського голови, депутати Харківської міської ради.  

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark