Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 30 гостей.

Карта сайту

Два «срібла» харківських школярів у Міжнародній хімічній олімпіаді!

Теги: Загальні

 Із 19 до 29 липня 2018 року у Словаччині та Чехії тривала 50-та Міжнародна хімічна олімпіада (International Chemistry Olympiad – IChO). У змаганнях взяли участь команди школярів із 76 країн світу. Україну представляли чотири кращі знавці хімії, серед яких – два харків’янина.

   Зауважимо, що це престижне міжнародне змагання відбувається 50 років поспіль. Ідея Міжнародної хімічної олімпіади була розроблена в колишній Чехословаччині, перша Міжнародна хімічна олімпіада відбулася у Празі у 1968 році. Символічно, що ювілейна, півсотрічна олімпіада повернулася до засновників. 
   Учні виконували теоретичні та практичні завдання, за результатами яких журі конкурсу визначено місце кожного учасника у загальному рейтингу та розподілено нагороди. У вільний від змагань час учасники побували на екскурсії у Братиславі та Празі – місті алхіміків, відвідали інші історичні місця Чехії та Словаччини.
   Українські школярі добре справилися із олімпіадними завданнями й показали гарний результат. У здобутку команди 1 золота та 3 срібні медалі!
   Юні харків’яни гідно представили Україну на змаганнях.
   Срібними призерами олімпіади стали Царенко Дмитро, випускник фізико-математичного ліцею № 27, та  Ващенко Ольга, випускниця гімназії № 47.
   Своєю перемогою вони завдячують наставникам: Кравченко Олександрі Анатоліївні, учителю ФМЛ № 27 та Войлоковій Тетяні Іванівні, учителю гімназії № 47.
   Щиро вітаємо Дмитра та Ольгу, а також їхніх наставників із перемогою! Бажаємо натхнення, успіхів та нових звершень!
 

 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark