Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 41 гость.

Карта сайту

Міська серпнева конференція педагогічних працівників

Теги: Загальні

 30 серпня у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка відбулась міська педагогічна конференція «Про підсумки розвитку освіти міста Харкова у 2017/2018 навчальному році та пріоритетні завдання на 2018/2019 навчальний рік в умовах становлення Нової української школи».

  У роботі конференції взяли участь керівники профільних департаментів та управлінь освіти Харківської міської ради, ректори закладів вищої освіти, голови районних профспілок працівників освіти, керівники та педагогічні працівники закладів освіти м. Харкова всіх типів і форм власності, ветерани освіти та молоді вчителі, представники Міської батьківської ради та учнівського самоврядування.

  Під час засідання обговорено ряд найважливіших питань, пов'язаних з організацією ефективної діяльності закладів освіти щодо навчання, розвитку та виховання молоді в умовах реформування української школи.

  Перший заступник Харківського міського голови І.О. Терехов привітав присутніх із початком нового навчального року, відзначив високі досягнення харківських школярів за підсумками минулого навчального року, визначив пріоритетні напрямки співпраці міської влади та освітян. Ігор Олександрович вручив 13 кращим педагогам міста Харкова подяки Харківського міського голови. Серед нагороджених ‒ учителі, які підготували переможців міжнародних олімпіад, а також ті, учні яких набрали 200 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання;  тренери, які виховали чемпіонів світу та майстрів спорту міжнародного класу з тхеквондо та шашок; керівники закладів дошкільної та професійно-технічної освіти.

  У своєму виступі «Про підсумки розвитку освіти міста Харкова у 2017/2018 навчальному році та пріоритетні завдання на 2018/2019 навчальний рік в умовах становлення Нової української школи» директор Департаменту освіти Ольга Іванівна Деменко зазначила, що особлива увага в цьому навчальному році буде сконцентрована на перших класах Нової української школи. «Перший місяць навчання для новачків - адаптивний, це час для того, щоб маленькі учні полюбили школу. Перший клас буде без важких рюкзаків і домашніх завдань. Ключовими особами реформи середньої освіти є педагоги, тому вчителі, які викладатимуть у початкових класах, пройшли курси підвищення кваліфікації», - повідомила О.І. Деменко. Цього року до перших класів у Харкові підуть 13,5 тис. дітей, що на 600 першокласників більше, ніж торік.

  Директор Департаменту освіти подякувала кожному педагогу за внесок у позитивні зміни, завдяки яким сьогодні система освіти Харкова неухильно наближається до світових освітніх стандартів, привітала всіх учасників конференції з новим навчальним роком, побажала сил і натхнення.

  Здобутками батьківського комітету за 2017/2018 н.р. та планами на поточний навчальний рік поділилась голова Міської батьківської ради Лариса Миколаївна Манерко.

  Планами щодо діяльності органів учнівського самоврядування в умовах Нової української школи поділилась з педагогам та гостями свята голова Харківської міської організації учнівського самоврядування Дарина Колмик.

 

 

 

 

 

 

Прикріплений файлРозмір
Presentation_Dopovid_Demenko_2018.pdf20.07 Мб
Dopovid_Demenko_2018.pdf239.98 кб
Перейти вгору Share/Save/Bookmark