Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 33 гостя.

Карта сайту

Учні харківських шкіл відвідають заклади освіти міст Словаччини

Теги: Загальні

 7 червня у Харківській гімназії № 23 відбулася зустріч директора Департаменту освіти Ольги Іванівни Деменко з учасниками проекту «Побратимське колесо», які з 9 по 16 червня відвідають заклади вищої освіти міст Словацької Республіки. 

   Представляти учнівську молодь Харкова будуть стипендіати Президента України та Харківської міської ради «Кращий учень закладу освіти», переможці всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсу-захисту Малої академії наук України, лауреати міжнародних мистецьких фестивалів і конкурсів. До складу делегації увійшов 21 учень 10-х класів з 15 шкіл районів Харкова (спеціалізовані школи №17, 162, 119, ліцеї №89, 107, 161 «Імпульс», технічний ліцей №173, Харківський університетський ліцей, гімназії №12, 14 , 23, 39, 116, 152, школа №143). Підтримати дітей прийшли батьки і директори шкіл. 
   Діти відвідають провідні університети у містах Кошице, Жиліна, Прешов, Нітра і Братислава. Посольство Словацької Республіки в Україні забезпечує безкоштовне проживання, харчування та екскурсії для харківських школярів. У свою чергу місто покриває витрати на переїзд учасників.
   Ольга Іванівна відмітила, що учні – гордість освіти Харкова, вже не перший рік вони стають кращими за всіма показниками в країні. Висловила впевненість, що під час поїздки школярі не тільки добре відпочинуть і весело проведуть час, а й познайомляться з системою освіти, пам'ятками архітектури й історії Словаччини та розкажуть про своє рідне місто. 
   «Побратимське колесо - 2019» − спільний проект Департаменту освіти Харківської міської ради та Департаменту міжнародного співробітництва, який реалізується за підтримки Посольства Словацької Республіки в Україні та під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark