Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 12 гостей.

Карта сайту

Підвищуємо податкову грамотність старшокласників

Теги: Загальні

 12 січня 2022 року на базі Харківського центру професійного розвитку педагогічних працівників проведено чергове заняття «Школи розвитку старшокласників «Tax_School» за підтримки Головного управління ДПС у Харківській області.

   У ході заняття податківці розповіли школярам про Кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Учням, зокрема, повідомили хто повинен подати декларацію про майновий стан і доходи, хто має право на отримання податкової знижки. Разом із фахівцями слухачі розбиралися у питаннях відмінностей між декларуванням доходів громадян та одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, що наразі відбувається в Україні.
   Під час тематичного відеоуроку за темою «Оподаткування доходів громадян» висвітлювалися питання особливостей обліку доходів і витрат, розкрито алгоритм визначення чистого доходу громадян та норм закону щодо відповідальності за несплату налогів.
   Другу частину заняття провів радник Голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області Олександр Кірш, заслужений економіст України, член-кореспондент Академії економічних наук України. Він детально розповів про оподаткування доходів громадян від реалізації або оренди рухомого та нерухомого майна, від отримання спадщини та подарунків, дивідендів тощо.
   Знання, які отримують старшокласники під час занять школи дозволяють зрозуміти «загальну картину» оточення, у якому живуть і працюють люди, стан економіки, можливості та виклики, із якими стикається працедавець чи організація, розвивають здатність перетворювати соціальні зв’язки у площині «громадянин-налоги» у керовану взаємодію, назва якої – «податкова компетентність». 
   Організатори анонсували тему наступної зустрічі «Складові успішного бізнесу. Податкова грамотність» під час якої школярі будуть мати можливості підвищити рівень власних знань щодо особливостей здійснення підприємницької діяльності у дорослому житті.
 

   

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark