Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 44 гостя.

Карта сайту

Харківські учні завоювали дві золоті медалі на Міжнародній олімпіаді з хімії

Теги: Загальні

Переможцями 45-ї Міжнародної олімпіади з хімії, яка проходила з 15 по 24 липня в місті Москва (Росія),  стали випускник Харківської гімназії № 47 Олександр Вигівський та випускник Харківського технічного ліцею №173 Микита Оніжук.
   Золоті медалі харківських школярів – не перші нагороди вищого рівня. Олександр Вигівський – переможець  47-ї Міжнародної Менделеєвської олімпіади (м.Ташкент, Узбекістан), Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії, Інтернет-олімпіади, турніру юних хіміків. Микита Оніжук – переможець  Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії  та турніру юних хіміків.
   Міжнародна олімпіада з хімії – одне з найстаріших змагань серед учнів планети, вперше вона проходила у 1968 році. У цьому році школярів з 75-ти країн приймав Московський державний університет імені М.В.Ломоносова. Змагання  проходили в два етапи. Під час теоретичного етапу учасники вирішували хімічні задачі та відповідали на питання з різних галузей науки, у тому числі медичної, кванто- і нанохімії. На другому – проводили та описували досліди.
 

ФОТОЗВІТ

Перейти вгору Share/Save/Bookmark